Klimaat-rap van de Grootouders voor het klimaat
Mechelen

De’Klimaatrap’ van de Grootouders voor het Klimaat is een samenvatting van het handvest van de Grootouders. Het opzet is om dit lied te brengen op de klimaatmars met zoveel mogelijk (solidariteits)koren (waarin ook grootouders vertegenwoordigd zijn). Deze kliek geeft de gelegenheid aan individuele zangers om ook mee op te stappen in een ‘super-gelegenheidskoor’. Iedereen die zich kan vinden in de tekst en mee wil ‘rappen’ is welkom, ook uit andere regio’s! De tekst en de melodie van het lied zijn te beluisteren op youtube https://www.youtube.com/watch?v=hPU9WLCDgZE en op soundcloud: https://soundcloud.com/user-445784214/klimaat-rap-van-de-grootouderskoor-versie.

De mars start stipt om 13 u aan de Pol Bury Fontein (met de blinkende bewegende bollen), aan het kruispunt van de AlbertII-laan met de binnenring. De grootouders en de klimaatrappers verzamelen daar reeds om 12u aan een beachvlag van de GvK, want we lopen aan de spits van de mars! We repeteren daar de Klimaat-Rap en ook nog een tweede lied : “Wat willen wij?”, op de melodie van ‘When the saints go marching in”. Tekst en gezongen lied vind je hier :
https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/xftrpx/GvK_2023_Watwillenwij_tekst.pdf

De teksten van beide liederen worden ter plekke verdeeld.

Als je een GvK hesje hebt (niet verplicht!), vergeet dat dan niet. De hesjes zijn ook te koop aan de startplaats voor 10 €, evenals de nieuwe GvK-petjes. Als je meestapt met deze kliek vul dan ajb zo rap mogelijk je naam in onderaan, dan hebben we een idee van ons aantal. Als je als koor meestapt vernoem dan je geschatte aantal. We marcheren achter de Antwerpse grote Tram-kliek en de Brugse achterwaarts lopende kliek ‘De wereld gaat achteruit’.
Het parcours loopt langs de kleine ring naar de Kruidtuin, het Madou-plein, Kunst-Wet waar we links afslaan en de Wetstraat volgen tot het Schumanplein en het Jubelpark, waar de mars eindigt. Daar krijgen de rappers de gelegenheid om de klimaatrap een laatste keer te laten weergalmen.
Veel oefenplezier, en tot dan!

Open voor nieuwe deelnemers of vol?

Open

Frequentie van bijeenkomst

Eenmalig te Brussel op 3 december, om 12 u aan de startplaats nabij het station Brussel-Noord, nl de Pol Bury-fontein

Ik sluit mij aan bij deze kliek

De Klimaatcoalitie respecteert je privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Je gegevens gebruiken we enkel om je op de hoogte te houden over deze activiteit. Door op versturen te klikken, verklaar je je hiermee akkoord.