Burgerenergie – REScoops (Renewable Energy Sources coöperatives)
Antwerpen, 2600

Energie is een motor van onze economie en maatschappij. We kunnen niet zonder elektriciteit, warmte en transport. Maar ook een bron van vervuiling en oorzaak van de klimaatverandering. Via burgerinitiatieven voor hernieuwbare energie steken mensen zelf de handen uit de mouwen voor meer lokale duurzame energie en een gezond klimaat.

Overal in Vlaanderen verenigen mensen zich om zelf iets te doen aan de klimaatverandering en in te zetten op lokale, duurzame en eerlijke energie in burgerhanden. Burgerenergie dus. Deze burgercoöperaties werken volgens de internationale coöperatieve principes en zijn lid van de koepelvereniging REScoop Vlaanderen.

En het mooiste van al? Iedereen kan meedoen! We maken en delen energie op een duurzame en eerlijke manier. Samen zorgen we ervoor dat iedereen kan meewerken aan en genieten van schone en betaalbare energievoorzieningen.
Bekijk de burgercoöperaties die actief zijn in uw gemeente via: https://burgerenergie.be/

Open voor nieuwe deelnemers of vol?

Open

Frequentie van bijeenkomst

100%

Ik sluit mij aan bij deze kliek

De Klimaatcoalitie respecteert je privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Je gegevens gebruiken we enkel om je op de hoogte te houden over deze activiteit. Door op versturen te klikken, verklaar je je hiermee akkoord.